Sommeren 2015 åpnet Dokkadeltaet Nasjonale Våtmarkssenter et naturhus inntil Dokkadeltaet naturreservat på Odnes, adresse Gamlevegen 84 2879 Odnes. Her gjennomføres det utstillinger, samt naturveiledning for alle aldersgrupper med hovedvekt på skoleklasser. I bygget er det et 100 m2 uisolert rom med lerret og sitteplasser og god utsikt over Dokkadeltaet og Randsfjorden. Det er også toaletter, kontor og kjøkken. DNV disponerer også friluftsområdet rundt bygningen. Bygget kan leies av offentlige brukere og av private.

 

Lokalene er tilrettelagt for arrangementer, møter, kurs og sammenkomster og leies ut til disse formålene. Det er dekketøy, enkelt utstyrt kjøkken, stoler, prosjektor, lerret og fire bord tilgjengelig. Pågående utstillinger kan ikke fjernes i forbindelse med leie, og må ikke røres.


Våtmakssenteret leier også ut kanoer med tilhørende utstyr.
Vi kan etter avtale også guide grupper på området for å oppleve det rike fuglelivet. Våtmarkssenteret stiller da med kikkerter og teleskop til utlån.

 

Leiepriser:
Offentlige brukere pr. dag for kontordelen
500,-
Offentlige brukere pr. dag utstillingsdelen
1000,-
Private arrangementer (hele huset)

2500,-

 

Ved spørsmål eller ønske om leie send fortrinnsvis e-post til post@dokkadeltaet.no  eller ring 61 10 00 20.

Utleievirksomheten drives ut fra det prinsipp at man kan stole på leietakerne. Lokaler og utstyr skal benyttes som avtalt. Ansvarlig leietaker skal være den siste som forlater bygget.

Som ansvarlig leietaker skal du gjøre deg kjent med følgende.


• Lokalene og uteområdet skal forlates i den stand de var ved ankomst.
• Alle leietakere må rydde og vaske etter seg.
• Kluter, tørkehåndklær og toalettpapir må medbringes av brukerne.
• Vannet må slås på og av hver gang man kommer eller forlater bygget. Dette gjøres ved å trykke på bryteren ved inngangsdøren merket ”waterstopp” off eller on.
• Nøkler til de store dørene i det uisolerte rommet ligger i den øverste kjøkkenskuffen.
• Sjekk at nødutgangene er ulåste og uten hindring.
• Plassering av brannslukningsutstyr.
• Skaff deg god oversikt over antall deltakere/gjester.
• Det er ikke tillatt å kjøre inn på området for andre enn ansvarlig leietaker. Alle henstilles til å bruke parkeringsplass.
• I vinterhalvåret er leietaker ansvarlig for snømåking ved inngangspartiet og nødutganger.
• Det er ikke tillatt å røyke i lokalene.
• For skadeverk, manglende rydding, vasking eller ødelagte gjenstander erstattes dette av leietaker ved egen regning.

 

Uteområde med sitteplasser og bålpanne. Det er også et fugletårn på området. Bademuligheter.

 

 

Avtale om leie
Ved avtale om leie sendes faktura fra oss. Vennligst oppgi fakturainformasjon.

 

Nøkler
Leietager får informasjon om nøkler på SMS eller mail.


Finn frem
For å komme ditt med bil følg FV 33 sørfra fra Gjøvik mot Dokka, eller nordfra fra Dokka til Odnes. Kjør av FV33 ved skiltet “Våtmarkssenter” og følg gamleveien til Odnes skole på venstre side. Her tar du ned mot Land Sag og Våtmarkssenter. Etter å ha passert jernbaneovergangen tar du inn til høyre. Parker på parkeringsplass og gå opp den lille bakken. Med buss: Lokalrute 153, busstopp Odnesskole.

 

Kanoer

Fire kanoer ligger på Våten (Jevnakerveien 699 i Nordre Land). I skoleferien hentes årer og vester til de fire kanoen på Lands Museum (Villavegen 45). For å leie på forhånd ring 61 11 06 87. Kanoen som leies ut på Våten gjennom Lands Museum koster kr. 50,-

 

Utenom skoleferien leies kanoene ut til grupper. Ta da kontakt med på mail post@dokkadeltaet.no eller tlf: 61 10 00 20 for leie. Kanoen ligger på Våten/Fjordheim på Vestsida og dette er også et flott utgangspunkt for å padle oppver elva eller sørover til Våtmarkssenteret på Odnes.

 

Vi har også 7 kanoer på Våtmarkssenteret på Odnes, disse kan leies for kr 50,- pr. dag når senteret er åpent onsdager og lørdager 10-16. 

Kanoene er kjøpt med midler fra Sparebankstiftelsen DNB, som muliggjør lav leie.