• English
  • Norsk Bokmål

Ny runde med plastjakt!

Dokkadeltaet Nasjonale Våtmarkssenter (DNV) har vært så heldige og fått tildelt midler fra Handelens Miljøfond til å fortsette med frivillig rydding av plast i og rundt Dokkadeltaet gjennom prosjektet «Plastjakt 2024». DNV har siden 2018 jobbet med kartlegging og opprydning av forsøpling i Innlandet, både med eget personell og sammen med skoleelever og andre frivillige.

I fjor ryddet 373 skoleelever fra Nordre Land og Søndre Land kommune 2000 kg herreløst plastavfall både i og utenfor Dokkadeltaet naturreservat gjennom prosjektet «Plastjakt i Dokkadeltaet» med midler fra Handelens Miljøfond.  Plastrydding i og rundt Dokkadeltaet ble enda mer aktuelt etter ekstremværet «Hans» i august 2023. Uværet førte til at store mengder plastavfall, landbruksplast og annet avfall ble tatt av flommen og havnet på avveie langs vassdragene. Avfall som havner på avveie i vassdragene Dokka og Etna, samt fra Dokka sentrum, ender ofte opp i Dokkadeltaet.  

Det er fortsatt viktig å følge opp med vedlikehold i flere av de områdene som ble ryddet i fjor og DNV ønsker med dette å invitere lokale skoleklasser med på en runde til med plastjakt i 2024!  Vi vil legge ryddeaksjonene i ukene 38 – 40, og ser frem til at så mange som mulig melder seg på rydding i denne tidsperioden (påmeldingskjema vil bli sendt ut til lokale skoler). Skoleklasser som deltar kan motta kr. 2000,- i motivasjonsmidler som takk for innsatsen. Det er begrenset med motivasjonsmidler så førstemann-til-mølla gjelder.  

Vi håper så mange som mulig ønsker å bli med på plastjakt til høsten!   

Prosjektet er finansiert gjennom Handelens Miljøfond