Vi har blant annet ryddet i Rostadvika, en vik i Randsfjorden hvor det lett akkumuleres avfall fra vassdraget. Her har det blitt ryddet i tre år, men fremdeles finner vi mye, særlig flasker og kanner, men også store mengder mikroplast. Vi har også gjort en stor opprydding i en gammel villfylling langs Fallselva i Søndre Land kommune. Dette var et svært vellykket samarbeid med Søndre Land kommune og Ragn Sells, og vi fikk ved hjelp av gravemaskin fjernet store deler av fyllingen. Vi har også ryddet holmer i Dokka/Etna og enkelte strekninger langs Randsfjorden.

 

I år har vi fått midler av Handelens Miljøfond til å rydde landbasert forsøpling, det vil si avfall som ikke ligger langs vann og vassdrag. Vi gjennomførte vår første landbaserte ryddeaksjon ved Homslivegen, hvor det lå en gammel villfylling. Kjenner du til en villfylling med herreløst avfall? Tips oss gjerne!

 

Hittil har vi ryddet om lag 600 kilo avfall (I tillegg til 16,6 tonn ved Fallselva). Store deler av avfallet vi har ryddet er kategorisert etter Hold Norge Rent sitt registreringsskjema og våre gjennomførte ryddeaksjoner kan dere se på Hold Norge Rent sin nye side for registrering av ryddeaksjoner og forsøpling; ryddenorge.no.

 

Nå gleder vi oss til høsten og håper mange står klare til å gjøre en innsats for lokalmiljøet. Planen er å starte med ryddeaksjoner i august, og skoleklasser, lag og foreninger som er interessert i å være med kan ta kontakt med oss på epost. Vi har motivasjonsmidler til de første klassene og foreningene som melder seg på. Det vil komme mer informasjon om dette snart.

 

Dersom du/dere ønsker å rydde og trenger ryddeutstyr som hansker og sekker ta gjerne kontakt med Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.