Biologi 1

Vi har mange opplegg for Biologi 1 hele året, men flest muligheter på vår og høst for feltarbeid.

 

Feltarbeid 1-2 dager, eller fagdager med fokus på identifisering av arter, bruke biologiske metoder for å samle inn, kartlegge og utforske ulike typer organismer.


Teori kan tilpasses etter ønske og alle opplegg er skreddersydd etter fagplan, alle kompetansemål i hovedområdene Biologisk mangfold, Funksjon og tilpasning, i tillegg til noen fra Den unge biologen.

Aktuelle temaer:
• Feltarbeid i ferskvann
• Tilpasninger og atferd hos dyr
• Transportsystemer i dyr eller planter
• Biomangfold og fremmede arter
• Sanser hos menneske, dyr og planter.
• Planter - systematikk, transport, formering, tilpasninger
• Formering hos planter og dyr

 

Hvordan komme seg til vårt besøkssenter på Odnes: 

1. Offentlige buss. Sjekk Entur om det går buss fra din skole til Odnes skole. Det er 5 minutter for en voksen å gå fra busstoppen Odnes skole ned til senteret.

2. Med bil. Adresse: Gamlevegen 84, 2879 Odnes. Ta av ned mot deltaet ved Odnes skole, kjør over gamle jernbanelinja og du er fremme ved parkeringsplassen vår. Vi har elbil-ladere. 

 

Overnatting: 

  1. Utenfor vårt besøkssenter er det mulig å sette opp telt eller hengekøyer mellom trær. Det er toaletter, kjøkken og et oppholdsrom som kan benyttes etter stengetid.
  2. Bjørnen https://www.bjornen.no/Bjornenodnes.html har campinghytter til leie. 30 min gåtur eller 5 min med bil fra Bjørnen til vårt senter. Vi har elsykler som kan lånes. 
  3. Granum Gård. https://www.granumgard.com/ 10 min å kjøre med bil til oss. Det går buss som kan benyttes, eller vi kan få ordnet skyss.  


Kontakt Elida for å booke besøk eller for spørsmål om opplegg:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
976 850 35